A Lidércfényről

A Lidércfényt egy szentesi baráti társaság alapította 2003 őszén. Akkor egy internetes irodalmi oldal, a Lidércfény Online Kulturális Magazin született meg, ami a mai napig működik. Ennek célja – mint az az elnevezésből is kitalálható -, hogy amatőr íróknak, költőknek, alkotóknak nyújtsunk internetes megjelenési lehetőséget.

Ezt követte 2007 januárjában a Lidércfény Amatőr Kulturális Folyóirat (az első két szám még Lidércfény Amatőr Kulturális Antológia néven jött ki). Ennek célja az volt, hogy a jobban sikerült írásokat elektronikus formában (PDF-ben), és lehetőségeinkhez mérten nyomtatásban is megjelentessük. A folyóirat eddigi utolsó megjelenése 2016 decemberében volt, jelenleg határozatlan ideig szünetel.

Az eltelt idő alatt több irodalmi pályázatot is kiírtunk, és néhány találkozót is szerveztünk, és mi is ellátogattunk különböző irodalmi találkozókra.

Mivel rendszeresen közöltünk könyvajánlónkat, egy idő után szükségét éreztük egy külön oldalnak, amelyen kifejezetten ezzel a témával foglalkozunk. Így indult el 2012 februárjában a Fantasy Books nevű oldalunk.

Mivel nem csak irodalmi mecenatúrával foglalkozunk, hanem magunk is írunk, ezért 2015 őszén megalapítottuk a Lidércfény Író Kör 2.0-át. (Az első ilyen kezdeményezésünk 2010-ben volt, de az több okból kifolyólag még abban az évben megszűnt.) Ennek keretében az a célunk, hogy írói mivoltunkban fejlődjünk.

Bővebb történetünk itt olvasható.