Ajtókilincsek felszerelése

Mivel most már megvan a megfelelő szerszámom, így gyorsan neki is az ajtókilincsek felszerelésének. Ez már régóta esedékes, a zárszerkezetek már az ajtó beépítése óta bent vannak az ajtókban (a kilincsek felszerelése akkor több okból kifolyólag is elmaradt)

Az első lépés az volt, hogy lefotóztam a kilincset meg a helyét betettem a kilincset a helyére, majd egy ceruzával megjelöltem, hová kell kerüljenek a csavarok.

Kivettem a kilincset, és a fúróval előfúrtam a csavar helyét. Ezt még akkor is érdemes megtenni, ha önbehajtós facsavarról van szó. Olyan méretű fúrószárat kell használni (esetleg egy fél mérettel kisebbet), amilyen átmérőjű a csavar teste, belső része.

Ezt követően visszahelyeztem a kilincset és természetesen a takarólemezt a helyére, és rögzítettem a kilincset.

Nem volt más hátra, minthogy a csavarokkal rögzítsem. És voilá, kész is van!

Három ajtóra szereltem fel a kilincseket, és némi bénázást beleszámítva (a vékony fúrószárat nem mindig sikerült elsőre megfelelően rögzíteni) összességében 25 perc alatt megvolt.

Az utolsó kilincsszerelésről készítettem egy videót is, amelyet alant lehet megtekinteni. (Megjegyzés: a felvétel kétszeres sebességűre lett felgyorsítva, ahogyan azt számos hasonló videó esetében láttam.)

A bejegyzés kategóriája: Egyéb, Mindennapok
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: “Szúnyogfüggöny” | Lidércfény Blog

Vélemény, hozzászólás?