Egyszerű kutyaház építése

Kántor, az új családtag 2015. december 24-én érkezett meg hozzánk. Nem karácsonyi ajándékként, épp csak így sikerült. Úgy másfél héttel azelőtt kaptuk ezt a tacskó-erdélyi kopó keveréket, de az akkori házfelújítási állapotok miatt még nem tudtuk elhozni, nem volt hová tenni. Ám neki sem volt még nálunk igazán hol laknia, a házfelújítás költségei mellett nem tellett kész kutyaház megvételére, ezért úgy döntöttem, barkácsolok neki valami egyszerű kuckót.

A munkálatok okán akadt némi bontott, illetve fel nem használt faanyag, ezért úgy döntöttem, ezekből készítem el Kántor lakhelyét.

Először az alapot szögeltem össze, melynek padozatát bontott cseréplécek alkotják, a keretét pedig vastagabb (10 x 10 cm-es) oszlopok.

Ezután a kutyaház oldalának kezdtem neki, melyet bontott lambériából és szintén méretre fűrészelt oszlopokból állítottam össze.

Egyelőre lapos tetőt készítettem, amely a padozathoz hasonlóan bontott cseréplécekből készült.

Az egyes elemeket azért nem rögzítettem egymáshoz, mert így könnyebben arrébb tehető, ami az akkori ház körüli állapotokat figyelembe véve nagy előny volt.

Később, amikor az eddigi végleges helyére tettük, került a tetejére egy OSB lap, ami jobban véd a csapadéktól és árnyékot is ad. A ház elé pedig két régi, műanyag lábtörlőt tettem, ami könnyebben tisztítható, és szintén védi a padozatot a csapadéktól.

A kutyaház aljába egyelőre egy nikecelldarab került, illetve természetesen pokrócok. A télre még nem érkeztem felkészíteni, de a szigetelését szintén nikecellel, illetve fóliával szeretném majd megoldani.

Az alábbi rövid videóban a kutyaház építése közben készített fotók láthatóak.

A bejegyzés kategóriája: Mindennapok
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?