A gaz, a sarló, és a kertész

Ha az embernek van egy nagyobb kertje, ami évek óta gondozatlan, bizony van benne munka. Első körben az elszaporodott gazt és füvet kell eltávolítani valamilyen módszerrel.

Hogy miért gondozatlan a kert? Egyszerű, nem lakta senki a házat hosszú ideig, és nem is mindig értünk rá a lakásból leszaladgálni, hogy rendbe tegyük. Így hát elszaporodott a gaz, a fű, meg a különböző kis cserjék. Másrészt igaz, hogy lassan két éve itt lakunk, ám ennek nagy részében a házfelújítással, és az azzal kapcsolatos ide-oda-amoda pakolással telt főleg az idő, hol bent a házban, hol a padláson, hol az udvaron. Amikor meg épp ráértem volna a kerttel is foglalkozni, az időjárás nem volt túl kegyes. De már látszik azért az út az alagút végén. 🙂

Az alábbi videóban én a legegyszerűbb kézi módszert választottam a gaz kitakarítására: a sarlózást. Alapvetően azért, mert ami volt kaszám, az tönkrement, és el is kallódott, egyéb modern eszközt meg még nem volt “kedvem” beszerezni. Lássuk, mit sikerült kb. 25 perc alatt elvégezni (amely a videón cirka 6 percbe van sűrítve, felgyorsítva).

A bejegyzés kategóriája: Mindennapok
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?