Az eszement tudós kísérlete

Van egy régi, már egy ideje nem frissített weboldalam, ahol pár Silverlightban készített Madlib játékom található. Ma este elővettem ezeket a régi programokat, és a generált tartalomból elkészítettem egy kasszasikergyanús forgatókönyvet. Az ötlet megvan, már csak egy híres rendező, sztárszínészek és mondjuk Hans Zimmer kell ahhoz, hogy meggazdagodjak ebből a nagyszerű vázlatból 🙂

Az eszement tudós kísérlete

Martin Black patikus egy elhagyatott magyarországi falucskában, Bivalyhídvégen. Élete eseménytelenül telik, de egy nap webes horoszkópja baljós jövőt jósol számára:

A mai napon találkozni fog egy birodalmi árnyékkal az azbesztpalagyárban. Ezért jobban teszi, ha egy vadászpuskával kezében indul el otthonról. Óvakodjon az őrült ufonautáktól, lehet, hogy a vesztére törnek! Munkahelyén már régóta követik a CIA kiborgjai, ha nem viselkedik elég körültekintően, lehet, hogy szétlövik egy helikopterről Önt. Mostanában nem érzi jól magát. Lehet, hogy utolérte a sárgaláz.

Másnap, egy holdtalan, sötét éjszakán elátkozott vérmedvék özönlik el a környéket. Martin Black kék Trabantjával menekülni próbál, de a települést ekkorra már karantén alá veszik a hadsereg állig felfegyverzett emberei és a CIA kiborgjai, akik szétlövik egy helikopterről a járművet. A horoszkóp végül beteljesült!

Martin Black puszta életét mentve kénytelen elmenekülni a helyszínről. Megpróbál elrejtőzni egy közeli múzeumban, de nincs egyedül. Itt lapul az öreg Walter Holmes, a helyi gombaszakértő is, akinek szintén sikerült elkerülni a rá leselkedő végzetet. Martin Black megtudja az öregtől, hogy az őket sújtó katasztrófáért az akkumulátorokat előállító Dubois Inc. a felelős. Walter Holmes megpróbálja rábeszélni társát, hogy pusztítsák el az ellenséget, de Martin Black nem osztja az öreg lelkesedését, biztonságosabbnak véli, ha továbbra is rejtekhelyükön maradnak. Vitájukat hirtelen halott rohamosztagosok támadása szakítja félbe, és vad küzdelem veszi kezdetét. Az öreg gombaszakértő vitézül harcol fegyverével, egy lángszóróval, de a patikus is kiveszi a részét a küzdelemből a helyszínen talált rozsdás vascsővel. Végül legyőzik a szörnyeket, de az öreg halálos sebet kap a harcban, és hamarosan kileheli lelkét. Martin Black ekkor őrült bosszút esküszik.

Fegyverrel a kezében, bosszúvágytól fűtve elindul a Dubois Inc. közeli székhelye felé, hogy leszámoljon a felelősökkel. Útközben osonó denevérek rontanak rá, de Martin Black rövid úton elintézi őket. Hosszú, sárga kabátjáról a szennyet törölgetve halad célja felé. A cég központi telephelyén mocsári zombik védelme mögé rejtőzve már vár rá a gátlástalan cégelnök, Brian Dubois. Martin Black hőseposzba illő küzdelemben legyőzi a bérenceket, a csata során összedől a telephelyen lévő gazdasági iroda. Az elnök vesztét érezve megpróbál elmenekülni, de Martin Black utoléri. Brian Dubois egy géppisztollyal kezében, nyáladzva ráront ellenfelére. Támadása elsöprő erejű, Martin Black megsebesül, fájdalmában üvöltés tör elő torkából. A főhős erejének utolsó morzsáit kihasználva egy baseballütővel leszámol az eszét vesztett gonosszal, akinek kiömlő vére a falra fröccsen, majd rongybabaként rogy össze a véres padlón.

Martin Black a földre rogy halott ellenfele mellé. Ekkor azonban repülőgéphajtóművek dübörgését hallja meg a távolból. Kirohan a gyárudvarra, és az elnök piros Merdzsójával eszement tempóban menekülőre fogja a dolgot. Biztonságos távolságba érve végignézi, ahogyan a járványügyi hivatal repülőgépe egy háromfázisú atombombát dob az otthonát jelentő településre, mely eltűnik egy hatalmas gombafelhőben.

A bejegyzés kategóriája: Film, Neoprimitív
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Jimmy Cartwright szerint:

    Hmmm… ez Bestseller-, kasszasiker- és Oscar-gyanús történet! De az is lehet, hogy egyszerűen csak gyanús. 🙂

Vélemény, hozzászólás?